Biografie

Laat het los
Zipp is een nieuwe Friese band, geformeerd rond zanger Sipke de Boer.
Deze ras-artiest begon zijn artistieke carrière in 1996. Hij speelde als gitarist in diverse bands maar fungeerde vooral als zanger. Met zijn solo-singles “De Mooiste Vrouw” en “Je hebt me belazerd” haalde hij in het begin van het vorige decennium de hitparade en als zanger van De Beugelband trad hij wekelijks op. Deze band had met het nummer “Schandaal” ook een bescheiden hit.

Sipke is enorm veelzijdig. Hij componeert niet alleen voor Zipp, maar schrijft ook muziek (in zeer uiteenlopende stijlen) voor andere artiesten waaronder Jelle B. Ook schreef hij voor diverse theaterproducties en kindertheaterproducties.

Nadat in het voorjaar van 2014 de single “Zomer” werd uitgebracht verschijnt nu de opvolger: “Ik geloof in jou en mij” . Het is een sfeervolle ballad die goed past bij de tijd van het jaar. Het nummer werd opgenomen in de Leeuwarder studio the Grien Room. Op de single valt een echt strijkkwartet te beluisteren en ook was er een gastrol voor ster-saxofonist Hubert Heeringa. Onder productionele leiding van Nico Outhuijse (drummer van de Kast) wordt momenteel hard gewerkt aan de voltooiing van het eerste volwaardige album dat in 2015 zal verschijnen.

Zipp is een energieke band, die bestaat uit louter ervaren muzikanten. Live speelt de band goed in het gehoor liggende zelf geschreven Nederpop.

De band bestaat uit:
Jan Hoekstra: Bas
Bert Hiemstra: Drums
Durk Willem Bakker: Gitaar
Sytse Haima: Gitaar
Jan van der Wal: Gitaar
Menzo Rohn: Toetsen (Keys)